Download hier gratis fietsroutes voor uw Garmin GPS !

Fietsroutes- Links - Contact

 

ROUTE : Noyers s/Cher - Amboise.

Zoals het track-profiel aantoont komt er bij deze rit wat klimwerk aan te pas. We verlaten immers de vallei van de Cher en komen terecht midden de uitgestrekte wijngaarden van de "Coteaux du Cher". In Monthou s/Cher kunnen we het 16° - 17° eeuwse landhuis, het kasteel van Gué-Péan bezoeken, verscholen in het Forêt Choussy.

Verderop in de richting van Montrichard liggen de grotten van Bourré. Deze grotten hebben sinds de middeleeuwen de bouwstenen geleverd voor de kastelen van de Loire en ver daarbuiten. Door de ontginning is er een gangenstelsel ontstaan van honderden kilometers over vele etages. De stenen werden in grote blokken uitgehouwen, in stukken gezaagd en met karren naar de oppervlakte gebracht. Verder gebeurde het vervoer vooral met boten over de verschillende rivieren. Let op, de temperatuur in de tunnels onder de grond is slechts 10 à 12 °C. La Cave des Roches.

 

La Cave des Roches à Bourré.

 

Een kunstenaar is in Bourré bezig aan een levenswerk. Hij kapt in de wanden van de grotten een gans dorp uit, en dat alles zeer gedetailleerd. Een bezoekje waard.


 

 

www.chenonceau.com

Chenonceau, le Château des Dames.

 

De tuinen van het kasteel.

 

Amboise.

 

Een paar kilometers ten zuiden van de stad, aan de rand van het Forêt D'Amboise, bouwde de hertog van Choiseul in de 18° eeuw een paleizencomplex. Maar na de Franse revolutie kwam het paleis in verval, werd gesloopt en in onderdelen verkocht. Enkel de Pagode de Chanteloup is overgebleven. Een 44 meter hoge uitkijktoren in Chinese stijl.

 

La Pagode de Chanteloup.


11-07-04