ROUTES | GPS | LINKS | CONTACT |

gpsbiketracks.be

route informatie

 

 


      
 
   Haspengouwroute. The Original.   
             
   Afstand    lusvormige route van 84 km

   Reliëf      heuvelachtig       graad 2 
  
   Hoogtemeters  520m
 
   Hoogte  tussen  32m en 115m.
 
   Geen  bewegwijzering. 
      
  
   Déze registratie start in het centrum van Widooi en maakt vervolgens de volledige lus via Tongeren, 
   over Borgloon, rond Sint-Truiden, om weer te eindigen in Widooie. 
 
  


  


meteo

 

 

 

gpx file

   

Bewegwijzering: Deze route is nu niet meer bewegwijzerd, Na de komst van het Limburgs fietsnetwerk is deze fietsroute doorheen een van de mooiste gebieden van het land in de vergeethoek geraakt. We zijn nu dus aangewezen op GPS en goede wegenkaarten.

De Haspengouwfietsroute beschrijft een lus van ongeveer 85 km dwars doorheen Zuid-Limburg, en dit rond de steden Sint-Truiden, Borgloon en Tongeren. Het zuidelijk traject volgt veruit de Romeinse Heirbaan. Ook de Vlaanderenfietsroute (LF6) volgt ongeveer hetzelfde traject (Bavai-Keulen). Dit traject loodst je door het decor van de uitgestrekte golvende akkers van het openfieldlandschap van Droog-Haspengouw. Talrijke pittoreske kerkdorpjes zoals Kerkom, Jesseren, Mettekoven, Widooie, Rutten.... liggen verscholen in het landschap. Het noordelijk traject volgt de as van een verlaten spoorbedding. Het groene fietslint doorsnijdt de talrijke beekvalleien van Vochtig Haspengouw.

De fietsroute kan ingekort op twee plaatsen. De eerste inkorting loopt van Rijkel naar Groot-Gelmen, de tweede verbindt Piringen met Widooie. Dit laat ons toe minder lange fietstochten te ondernemen van 30 en 60 kilometer.

Als we vertrekken aan het kasteel van Rijkel kunnen we zowel de lus rond Sint-Truiden, als de lus rond Borgloon (of beide) rijden. Vertrekken we in het centrum van Piringen, dan liggen de lus van Tongeren en de lus van Borgloon binnen ons bereik.

 

 

routebord

Kasteel van Rijkel

rijkel

al deze routeborden zijn verdwenen.

 

 

landschap