ROUTES | GPS | LINKS | CONTACT |

gpsbiketracks.be

route informatie

 

 


  

Appelroute in hartje fruitstreek

 

De fruitroute bij uitstek. We rijden door de boomgaarden van Haspengouw.

  


meteo

 

 

 

gpx appelroute

appelroute

map

    

Lusvormige route. 50 % autovrij, door het golvend landschap van Haspengouw.Verbind de volgende knooppunten:

Vertrekpunt. In Sint-Truiden aan de Speelhoflaan tussen 135 en 189.

Afstand. 56 km. Inkortingen kunnen steeds naar het centrum van Sint-Truiden. Aan ieder knooppunt staat een knooppuntenkaart met al de fietspaden en knooppunten.

Stijging. 345 hoogtemeters.

Info. Fietskaart "Fietsroutenetwerk Limburg".

Verpozen met uitzicht tijdens de bloesemperiode kan op deze route bij Velm. Zo kan je genieten van een verdiende rustpauze en wat kracht opdoen tijdens deze tocht over de heuvels van Haspengouw.

De loungebar Bloesemlounch Belorta is dit jaar geopend van 26 maart tot 15 mei. Hier kunnen we verpozen tussen knooppunt 359 en 186 in de Jufferstraat te Velm met een mooi weids uitzicht over de boomgaarden .

,

Na de bloesemtochten in april, waar duizenden en duizenden hebben van genoten, is van juni tot sptember de tijd aangebroken om te gaan kijken wat van deze bloemenpracht is overgebleven. Al de bloemen zijn nu langzaam omgetoverd in heerlijke kersen, pruimen, peren en appelen. De kersen worden als eerst geplukt en de pruimen zijn daarna aan de beurt. Peren en appelen hebben nog even nodig tot september voor ze klaar zijn voor de oogst. We rijden 55 km rond Sint-Truiden, de hoofdstad van onze fruitstreek, van knooppunt tot knooppunt. Maar in Limburg is er natuurlijk meer dan fruit alleen. In Ordingen maakt u een ommetje langs een mooi kasteel dat ooit dienst deed als wachtpost op de grens van het graafschap Loon. In het kasteel van Gingelom woonde Erasme Louis Surlet de Choquier, ons eerste staatshoofd (in 1831), als regent, van de zojuist ontstane staat België. In Wilderen wacht ons een imposant café met goot terras van de brouwerij van de Tripel Kanunnik met distilleerderij van onder meer de Wild Weasel Whisky. En mocht u dan nog tijd over hebben, dan ligt midden in de grote cirkel de monumentenstad sint-Truiden met honderd-en-een mogelijkheden. Een golvend landschap, stille dorpjes, bloemrijke akkerlanden... ook zonder appelen en peren is dit een route om van te houden.

 

          

             


 


 

 

 

 

 

 

 

Indien je deze rit hebt gereden, graag je bevindingen of aanmerkingen: e-mail